Publikacje promocyjne
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(22024)
Proza
(2969)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(291)
Czasopisma
(154)
Publikacje popularnonaukowe
(77)
Publikacje promocyjne
(1)
Poradniki i przewodniki
(43)
Poezja
(38)
Komiksy i książki obrazkowe
(28)
Publikacje religijne
(20)
Publikacje dydaktyczne
(18)
Książka
(10)
Publikacje naukowe
(9)
Artykuły
(5)
Dramat (rodzaj)
(5)
Literatura faktu
(5)
Filmy i seriale
(4)
Ksiażki
(4)
Druki ulotne
(3)
Ksiązki
(3)
Powieść
(3)
Audiobooki
(2)
Mapy
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Gry i zabawki
(1)
Ksiażka
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Nauczyciele przedszkoli
(1)
ProzaLiteratura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Gastronomia
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Temat: miejsce
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Przewodnik zawiera prezentację 72 obiektów/restauracji, karczm, cukierni, kawiarni, winnic, gospodarstw agroturystycznych i pasiecznych, schronisk i hoteli usytuowanych na szlaku kulinarnym „Kulinarne Dziedzictwo Kulturowe”. Specyfiką Szlaku jest obecność na nim nie tylko restauracji, ale też innych obiektów promujących tradycyjną kuchnię, w których tradycyjne potrawy na stałe zagościły w jadłospisie. Położone w malowniczych i urokliwych miejscach punkty gastronomiczne pieszczą podniebienia mieszkańców i turystów miejscowymi specjałami, regionalnymi wypiekami, korzystając z bogatej kuchni regionalnej, przekazywanej z dziada pradziada, dodając jej własną, niepowtarzalną nutę. Pod ich dachem wracają wspomnienia smaków i aromatów kojarzących się z naszym dzieciństwem. Obiekty te przyciągają nie tylko smakowitymi potrawami, niepowtarzalnym klimatem, ale i wyjątkową staropolską gościnnością. W każdej z czterech krain można odkryć uroki tradycyjnych potraw, ich różnorodne smaki, barwy i zapachy. Przebywając na obszarze LGD Podbabiogórze skosztujemy takich potraw regionalnych jak: żurek stryszawski, kwaśnica, pstrąg zawojski, bunz, moskole, kluski na rogolce, barszcz na serwatce, miody, bugle zembrzyckie, kluski kwicołki, jabłecznik po budzowsku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej