Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Poradniki i przewodniki
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Autor
Durnowska Małgorzata
(1)
Guzik Katarzyna (kulinaria)
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Makłowicz Robert (1963- )
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Szaciłłło Karolina
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Zaręba Andrzej (1964- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Ciasta
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Gastronomia
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia Europy Środkowo-Wschodniej
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Makłowicz, Robert (1963- )
(1)
Menopauza
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Przyprawy
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Temat: miejsce
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(4)
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Relacja z podróży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(192)
Religia i duchowość
(62)
Socjologia i społeczeństwo
(54)
Psychologia
(41)
Kultura i sztuka
(40)
Kulinaria
(6)
Medycyna i zdrowie
(30)
Podróże i turystyka
(29)
Edukacja i pedagogika
(27)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(25)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(24)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(22)
Etnologia i antropologia kulturowa
(21)
Rozwój osobisty
(18)
Literaturoznawstwo
(17)
Biologia
(14)
Geografia i nauki o Ziemi
(12)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(8)
Filozofia i etyka
(7)
Kultura fizyczna i sport
(7)
Językoznawstwo
(4)
Nauka i badania
(4)
Architektura i budownictwo
(3)
Styl życia, moda i uroda
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Hobby i czas wolny
(2)
Media i komunikacja społeczna
(2)
Styl życia, moda, uroda
(2)
Archeologia
(1)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Fizyka i astronomia
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Matematyka
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Varia
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Chcesz pozbyć się nadmiaru kilogramów – skreśl białą mąkę i cukier. Wybierz posiłki warzywne pełne wartości odżywczych i witamin, skorzystaj z bogactwa nabiału, chudego mięsa i ryb oraz roślin strączkowych, sięgnij po zdrowe słodycze na bazie owoców i orzechów. Nasze kulinarne propozycje dostarczą tak dużej dawki witamin i energii, że będziesz w pełni cieszyć się życiem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Okres menopauzy jest dla kobiety czasem szczególnym. Ja i kobiety z mojego otoczenia jesteśmy dowodem na to, że odpowiednie odżywianie się i styl życia pomagają dobrze przejść ten okres. Możemy zadbać o siebie, aby łagodnie i z wdziękiem rozpocząć nowy, wspaniały i lepszy etap naszego życia! Nadchodzi czas ogromnej zmiany w twoim organizmie. Dotychczas opiekowałaś się innymi – teraz z czułością zatroszcz się o siebie. Nie możesz dłużej jeść tego, co do tej pory, a jednocześnie liczyć na to, że będziesz szczupła i zdrowa. Przepisy, które dla ciebie przygotowałam, pomogą ci zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie w każdym wieku, także w czasie menopauzy. Ja zaczęłam wprowadzać zmiany na swoim talerzu w 2006 roku – wtedy jeszcze nie wiedziałam, że w taki sposób przygotowuję się do dobrego przejścia klimakterium. Zbierając materiały do książki Menopauza. Podróż do esencji kobiecości, przekonałam się, że jest na świecie wielu lekarzy, którzy doradzają kobietom zmianę diety, aby poczuły się lepiej – a efekty są niesamowite! Czas, byś podarowała sobie zdrowe odżywianie połączone z ruchem, spokojnym snem i pozytywnym myśleniem. Niech twoje ciało i umysł dzięki właściwej diecie stanie się zdrowsze, bardziej witalne i długowieczne!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(4) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przyprawy, które leczą / Karolina i Maciej Szaciłło. - Wydanie II. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2021. - 268, [4] strony : fotografie ; 24 cm.
Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje. Źródło: www.empik.com
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przewodnik zawiera prezentację 72 obiektów/restauracji, karczm, cukierni, kawiarni, winnic, gospodarstw agroturystycznych i pasiecznych, schronisk i hoteli usytuowanych na szlaku kulinarnym „Kulinarne Dziedzictwo Kulturowe”. Specyfiką Szlaku jest obecność na nim nie tylko restauracji, ale też innych obiektów promujących tradycyjną kuchnię, w których tradycyjne potrawy na stałe zagościły w jadłospisie. Położone w malowniczych i urokliwych miejscach punkty gastronomiczne pieszczą podniebienia mieszkańców i turystów miejscowymi specjałami, regionalnymi wypiekami, korzystając z bogatej kuchni regionalnej, przekazywanej z dziada pradziada, dodając jej własną, niepowtarzalną nutę. Pod ich dachem wracają wspomnienia smaków i aromatów kojarzących się z naszym dzieciństwem. Obiekty te przyciągają nie tylko smakowitymi potrawami, niepowtarzalnym klimatem, ale i wyjątkową staropolską gościnnością. W każdej z czterech krain można odkryć uroki tradycyjnych potraw, ich różnorodne smaki, barwy i zapachy. Przebywając na obszarze LGD Podbabiogórze skosztujemy takich potraw regionalnych jak: żurek stryszawski, kwaśnica, pstrąg zawojski, bunz, moskole, kluski na rogolce, barszcz na serwatce, miody, bugle zembrzyckie, kluski kwicołki, jabłecznik po budzowsku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej